بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونبیستی روز پنج شنبه و تنها پنج روز مانده به انتخابات در سرزمینهای اشغالی به مسکو سفر کرده و با «ولادمیر پوتین» دیدار کرد. با وجودی که از آخرین سفر نتانیاهو به مسکو یکماه می گذرد تعدد سفرهای نتانیاهو به مسکو در یکسال گذشته و این دیدارعجولانه باعث گمانه زنی هایی در مورد اهداف نتانیاهو در روابط با مسکو شده است.
کسب رای یهودیان روس تبار
افزایش سفرهای بین المللی نتانیاهو قبل از انتخابات در رژیم صهیونیستی باعث تقویت این گمانه می شود که او از برگه روابط خارجی در جهت تقویت جایگاه خود در برابر رقبای انتخاباتی استفاده می کند. یک دلیل عمده چنین رویه ای فساد داخلی و پرونده های پی در پی او دردادگاههای اسرائیل است که خطر حذف او از رقابتهای انتخاباتی را بیش از هر چیز افزایش می دهد. اما چرا نتانیاهو برای جبران این نقیصه روی روسیه سرمایه گذاری نموده است؟
از قرن هفتم تا حدود سال 1812 میلادی در برهه های زمانی مختلف مهاجرت یهودیان به روسیه افزایش یافت. اگر چه پس از انقلاب بلشویکی تعداد زیادی از یهودیان روسیه به نقاط مختلف جهان مهاجرت کردند اما در حال حاضر روسیه پنجمین کشور دارای بیشترین جمعیت یهودی در جهان است و به گفته سایت صهیونیستی «ماکو» 180 هزار یهودی در روسیه زندگی می کنند.
یهودیان روسیه در اقتصاد، سیاست، رسانه و محیط علمی روسیه نفوذ و سیطره زیادی دارند و از طرف دیگر یهودیان روس تبار در داخل سرزمینهای اشغالی نیز از جایگاه و اعتبار ویژه ای برخودارند. به گزارش اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی حدود یک سوم از مهاجران سرزمینهای اشغالی از روسیه مهاجرت نموده اند . حدود یک ونیم میلیون از جمعیت هشت میلیونی اسرائیل، مهاجران روس تبار هستند.
یهودیان روس تبار عمدتاً گرایشهای راست و افراطی دارند و نسبت به فرایند صلح با اعراب بدبین هستند و نتانیاهو آنها را با سیاستهای افراطی خود همساز می بیند. رسانه های مختلفی در سرزمینهای اشغالی به زبان روسی منتشر میشوند و نامزدهای انتخاباتی نیز در تبلیغات انتخاباتی از زبان روسی استفاده میکنند. بنابراین تمرکز نتانیاهو بر روی روسیه به منظور کسب حمایت یهودیان روس تبار و همچنین یهودیان ساکن روسیه است که از نفوذ بالایی در جامعه روسیه برخوردار هستند. نتانباهو با چنین محاسباتی دنبال جبران آرایی در رقابتهای انتخاباتی است که به دلیل اتهامات فساد و پرونده های قضایی از دست می دهد.
فشار بر حزب الله از طریق پوتین
نتانیاهو تلاش زیادی میکند تا از طریق مسکو بر حزب الله فشار بیاورد. در این راستا از از دو سال گذشته مقامات رژیم صهونیستی شروع به طرح اتهاماتی علیه حزب الله مبنی بر ساخت یک کارخانه سلاح نمودهاند. این ادعا اولین بار توسط «هرتسی هالوی» رئیس شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی مطرح شد. او گفت این کارخانهها در لبنان احداث شده و برای حزبالله سلاح تولید میکنند و در این رابطه مدعی شد که حزبالله لبنان زیرساختهای نظامی خود را بر اساس تکنولوژی ایران تجهیز کرده و سلاح هایی را تولید و آنها را به جنوب لبنان منتقل میکند تا در مواقع لزوم از آن استفاده کند.
در آن برهه ابتدا موسسه «سبز بدون مرز» که یک موسسه درختکاری در اراضی جنوب بود را متهم به تولید سلاح نمودند. اما بار دیگر در مهرماه ۱۳۹۷ ارتش صهیونیستی ادعا کرد که جنبش«حزب الله »لبنان با حمایت ایران، به صورت مخفیانه در یک منطقه پر جمعیت این شهر کارخانه ای ساخته است، این کارخانه به منظور بهبود دقت موشک های بیروت ساخته شده است.
نتانیاهو همواره تلاش میکند تا تحرکات نظامی در جنوب لبنان را افزایش دهد در آذر ماه گذشته رژیم صهونیستی با طرح ادعای تونل های مخفی حزب الله تحرکاتی با عنوان عملیات« سپر شمالی »در نزدیکی مرزهای لبنان برای انفجار تونل های مورد ادعا آغاز نمود. نتانیاهو ادعا میکند که با رایزنی ها که با مسکو علیه حضور ایران در سوریه انجام داده است ، ایران تغییر تاکیتیک داده و حضور خود در لبنان را افزایش داده است و با طرح این ادعا سعی می کند حزب الله را خطری برای ثبات سوریه قلمداد کرده و مسکو را به فشار بر حزب الله لبنان تشویق کند.
تضعیف مقاومت در سوریه
در سالهای اخیر رژیم صهونیستی سعی نمود از بحران سوریه بیشترین استفاده را جهت تضعیف مقاومت در سوریه ببرد. تا زمانی که سلفی ها در سوریه حضور چشمگیری داشتند با حمایتهای لجستیکی و مداوای مجروحین آنها این سیاست را پیش می برد. اما پس از اینکه ثبات نسبی در سوریه برقرار شد، نتانیاهو که به دنبال تحقق رویای صهونیستی رسمیت دادن به اشغال بلندی های جولان بود مهمترین مانع خود برای توسعه طلبی و نفوذ در سوریه را وجود نیروهای مقاومت میبیند لذا این بار با تقویت دیپلماسی نظامی با مسکو سعی در تضعیف مقاومت درون مرزهای سوریه دارد.
از سال 1394 که برخلاف میل اسرائیل ثبات در سوریه افزایش یافت، نتانیاهو از آن زمان تا کنون بیش از ده بار به مسکو سفر نموده است. نتانیاهو پیش از سفر روز گذشته به مسکو اعلام نمود اگر ایران در سوریه استقرار نظامی پیدا کند خطر آن برای موجودیت اسرائیل بیش از وجود حماس در غزه است.
رژیم صهیونیستی به بهانه حمایت از خود تا کنون بیش از صدها حمله به اهداف مختلف در سوریه داشته است که روسیه نسبت به بخش زیادی از این حملات موضعگیری مخالفتآمیز داشته است و حتی پس از سرنگونی هواپیمای ایلوشن 20 مسکو با مقصر اعلام کردن تلآویو اقدام علیه ثبات و امنیت سوریه را خط قرمز خود اعلام نمود. این امر که به استقرار موشکهای اس 300 در سوریه انجامید موجب شد تا پرواز جنگندههای اسرائیلی بر فراز سوریه کاهش چشمگیر یافته و حملات از طریق موشکی دنبال شود که همواره با پدافند هوایی سوریه روبه رو شده و در رسیدن به اهداف ناکام بماند. در یکی از آخرین عملیاتها در 8 فروردین ارتش سوریه پس از حمله موشکی جنگنده های اسرائیلی به مواضعی در اطراف شهر حلب اعلام کرد پدافند هوایی توانست چندین موشک را سرنگون کند و این حمله تنها خسارتهای مادی محدود به همراه داشته است.
در سفری روز گذشته «یوسی کهن» رئیس موساد و «مئربن شبات» مشاور امنیت ملی نتانیاهو و همچنین رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش صهونیستی او را همراهی میکنند. حضور این افراد نشان میدهد نتانیاهو به قصد هماهنگی برای عملیات جاسوسی و نظامی در سوریه با پوتین دیدار می کند. نتانیاهو شرایط فعلی منطقهای و بینالمللی را با وجود ترامپ درکاخ سفید و تیم بن سلمان در ریاض، مناسب ترین شرایط برای تحقق بلندپروازی های خود می داند و به هرقیمتی به دنبال برنده شدن در انتخابات چند روز آینده و ادامه اقداماث بی ثبات کننده چند سال اخیر خود در منطقه است که باعث جلب بیشترین حمایت در بین یهودیان راست افراطی در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی می شود.
اما تعدد سفرهای نتانیاهو به مسکو با خواستههای مشابه نشان از شکستهای مکرر در رسیدن به اهداف مشابه دارد. با این حال باید منتظر ماند و دید آیا تقلاهای نتانیاهو می تواند کشتی در حال غرق شدن دولتش را نجات دهد و یا خیر؟
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/10623
تگ ها: